7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kaçakçılık operasyonu

Ağrı'nın Gürbulak Sınır Kapısı'nda Gürbulak Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 tırda yapılan aramada, yaklaşık 2 milyon YTL değerinde kaçak nargile tütünü ve ilaç ele geçirildi.

Akşam saatlerinde İran'dan Lübnan'a gitmek üzere sınırdan giriş yapan bir tırdan şüphelenen Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, araçta detaylı arama yapmak istedi. Tır dorsesinin arka kısmında bulunan ev eşyalarını kenara çekerek kapalı olan kolileri açan ekipler, kolilerin üst kısmında Arapça ve Farsça kitaplarla karşılaştı. Kitapların kaldırılması üzerine kolilerin alt kısmında paketlenmiş "dünyanın en kaliteli ikinci tütünü" olarak gösterilen İsfahan nargile tütünü bulundu.

Aramalar devam ederken kapıya yine İran'dan Lübnan'a gitmek isteyen ve yükünün kitap olduğunu belirten ikinci bir tırın daha geldiğini öğrenen Gürbulak Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, bu araçta da arama yaptı. Her iki araçta eş zamanlı gerçekleştirilen aramalarda üst 2 sırası Arapça kitaplarla kapatılan 15 bin paket içerisinde yaklaşık 12 ton kaçak nargile tütünü, 3 bin adet viagra, bin kutu güzellik sabunu, kremi ve tıbbi ilaç ele geçirildi. Yine tırın arka kısmında bezle kapanmış ve deri kılıflara konulmuş olan kaçak tütünler görenleri hayrete düşürürken, yakalanan malzemeler saatler süren bir çalışmanın ardından hangara ve belirli bölmelere taşınabildi. Olay sonrası Türk vatandaşı olan H.G. ve M.İ. adlı tır şoförleri gözaltına alındı. Şoförler malın ne olduğunu bilmediklerini, İranlıların kendilerini "Kitap yükü var" diyerek kandırdıklarını iddia etti. Gözaltına alınan tır şoförleri, Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay sonrası her iki tıra da el konuldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 11:57:32
Güncelleme :7 Şubat 2006 Salı 15:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?