1
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞRI

Cemal Yıldırım


(1970 -   )

Ağrı’da doğdu. Eğitimini Ağrı ilinde tamamladı. Ağrı Belediye Başkan danışmanlığı yaptı. Çeşitli dergilerde kültürel makaleler yazdı. Mesuliyet gazetesi köşe yazarlığı, Ağrı Radyo Televizyonu ART yönetim kurulu üyeliği ve program yapımcılığı görevlerinde bulundu.

Kendi firması olan ÜMAK Ajans ile reklam ve danışmanlık hizmetleri verdi. Bir dönem Doğu Anadolu Projesi bölge koordinatörlüğü yaptı. İnsan hakları üst kurul üyeliği, ve Ağrı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) genel sekreterliği görevlerinde bulundu. Uzun süre Ağrı valiliği basın danışmanı olarak görev yaptı. Halen bir kamu kuruluşunda çalışmaktadır.

Eserleri: 

DAP kapsamında Ağrıya Genel Bakış, Belgeler ile Ağrı’da Ermeni Mezalimi, Tarihi Belgeler Işığında Bayazıt’ta Ermeni Mezalimi, Geçmişten Günümüze Ağrılı Ozanlar, Delal İle Zişan, Nuh Peygamber ve Tarih Boyu Tufan, Kendini Arayan Kız, Sürgünde 8 Yıl, Esti Türk İnançları ve Ağrı’daki İzleri, Orta Asya Türk Atasözleri, Ağrı İli ve Türkiye Turizmi, Ekonomide Ağrı, Ağrı ekonomisi ve DAP.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar