15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Hasta kuratma operasyonu

Diyadin ilçesine bağlı Dedebulak köyü Şahinbey mezrasında yolların kapalı olması nedeniyle köyde mahsur kalan hamile bir kadın, sınır komşusu olan Van'ın Çaldıran İlçesi'ni Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından sürdürülen 10 saatlik çalışmanın ardından yetiştirildiği hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Dedebulak köyü Şahinbey mezrası ikamet eden Adule Yıldız (26) adlı kadın doğum sancılarının ardından hastaneye götürülmek istendi. Yolların kar yüzünden kapalı olması nedeniyle köyde mahsur kalan hastanın yakınları, durumu Diyadin Kaymakamlığı'na bildirdi. Buradan bir netice alamayan hasta yakınları son çare yine Van'ın Çaldıran İlçe Kaymakamlığı'ndan yardım istemekte buldular. Gelen talep üzerine harekete geçen Köye Hizmet Götürme Birliği ve Çaldıran Sağlık Ocağı ambulansı ekipleri, 10 saatlik bir çalışmanın ardından hamile kadını alarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne yetiştirdiler. Dün gece 20.00'da hastaneye getirilen hamile kadın burada ikinci kız çocuğunu dünyaya getirdi.

Doğum sonrasında çok mutlu olan baba Ramazan Yardımcı, resmi nikahı olmayan eşinin 2 gündür doğum sancıları çektiğini anlatarak "Yolumuz kar yüzünden kapalı olduğundan mezradan ayrılamıyorduk. Son çare olarak Çaldıran ilçesinde tanıdığımız biri vasıtası ile İlçe Kaymakamlığı'na ulaştık, onlar ekip gönderdiler. Yeni dünyaya gelen kızımıza, yardımımıza gelen hemşirenin adı olan Zuhal ismini verdik. Çaldıran Kaymakamı başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. Fakat buraya kadar bizleri getirdiler, şimdi bebekle nasıl döneriz diye düşünmeye başladık. Yollar açıldıktan sonra yine kapanıyor. Yetkililerden kalıcı bir çözüm bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 17:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?