17
Mayıs
2024
Cuma
ELEŞKİRT - AĞRI

Eleşkirt'te suç şebekesi çökertildi

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde bir süre önce işyerlerini soyan 5 kişilik bir şebeke yakalandı.

Eleşkirt'teki hırsızlık olaylarına adı karışan 5 kişilik şebeke, polis ekiplerinin titizlikle sürdürdüğü teknik çalışmalar sonucu dün yakalandı. Şebeke elemanlarından Ergül Açıkoğlu Eleşkirt'e getirilirken, diğerleri ise yakalandıkları şehirlerde ifadelerinin alınmasının ardından ilçeye getirilecek.

Bu arada şebeke elebaşısı olduğu belirtilen Elazığ doğumlu Ergül Açıkoğlu'na (28), Eleşkirt'te soydukları bir kuyumcuda dün tatbikat yaptırıldı. Geniş güvenlik tedbiri altında yapılan tatbikata getirilen zanlı Açıkoğlu'na, toplanan kalabalık arasından bir vatandaş tokat attı. Polis ekipleri, hem tokat atanı hem de tatbikatı izleyen vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada hırsızları yakalayan emniyet mensupları, vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Hırsızların, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde özellikle cuma günleri, işyeri sahiplerinin cuma namazına gitmesinin ardından, kapıları tornavida ile açarak soygun gerçekleştirdikleri öğrenildi. Hırsızların, çaldıkları eşyaları nakde çevirdikten sonra kumar oynadıkları belirtildi.

Öte yandan hırsızlık şebekesinin, Eleşkirt'te Nazım Balıkçı'ya ait kuyumcudan çaldıkları yaklaşık 20 milyar liralık altını, Diyarbakır'da 8 milyar liraya sattıkları ve olayla ilgili olarak yakalanan diğer 4 kişinin de Eleşkirt'e getirileceği ifade edildi.

AĞRI - İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 00:30:56
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?