18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELEŞKİRT - AĞRI

Kaderine terkedilen kayak merkezi canlandırıldı

Eleşkirt İlçesi’nde, 1998 yılında dönemin Valisi Lütfü Yiğenoğlu tarafından yaptırılan ve 3 milyon dolara mal olan Lütfü Yiğenoğlu Kayak Tesisi, çürümekten kurtarıldı.

Eleşkirt’e bir yıl önce atanan ve ulusal gazetelerde "milli servet çürüyor" başlıklı haberlerle karşılaşan İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı’nın başlattığı çalışma sona erdi. Kayak tesisini kiralayan Eleşkirtli iş adamı Nusret Güven’i çağırarak sözleşmede idarenin taahhüt edip de yerine getirmediği hususları tek tek öğrenen Kaymakam Cafer Sarılı, karşılıklı mutabakatla iş adamı Nusret Güven’in çürümeye yüz tutmuş kayak tesislerini tamir ve tadilata başlaması konusunda ikna etti. İş adamı Nusret Güven’in 6 aylık bir sürede yaklaşık 400 milyar lira harcayarak gerçekleştirdiği çalışmayla, çürüyen tesisi canlandırıldı. Tesise hamam, sauna, fitnes center eklendi, teleferikle zirveye jetonlu çıkış sistemi (barkotlu) yapıldı. Pistlerin düzeltilmesi için 1 adet snowtrak aracı alındı ve her şeyiyle tesisler kış sezonuna hazır hale getirildi.

İlçe Kaymakamı Cafer Sarılı, tesisin ilk halini gördüğünde gözlerinin dolduğunu ama idarenin müteşebbisin önünü açtığında çürümüş bir tesisin istendiğinde böyle bir sanat eserine dönüştüğünü görmekten gurur duyduğunu söyledi.

Cafer Sarılı, "İlçe kaymakamı olarak kayak tesisinin hizmeti için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi.

ağrı
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 12:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mr_pipetex IP: 85.98.6.xxx Tarih : 9.04.2005 12:20:04
Kardeşim o yere 3 milyon dolar harcanmış.Ama maalesef hiç bir reklamınız yok.Dünya bundan haberdar değil.