16
Mayıs
2024
Perşembe
ELEŞKİRT - AĞRI

Kızılay'a kan bağışı

Kızılay Eleşkirt Şube Başkanı Necati Oruç'un başkanlığında Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden gelen 4 kişilik ekip Eleşkirt'te kan bağışı kampanyası başlattı.


M.Akif Önal ve 3 kişilik ekibi tarafından vatandaşlara kan bağışının insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri konusunda bilgilendirme yapıldı. Kan bağışının insan vücudunda yeni kan üretimi başlattığı, kanın yenilenip tazelendiğini ve kan bağışlayan kişinin iliğinde oluşmaya başlayan yağlanmanın engellendiğini kaydeden yetkililer, kan bağışlayan kişilerin bulaşıcı hastalık testlerinin de yapılarak, hastalık durumunda önceden tespit imkanı oluştuğunu da sözlerine eklediler.

Yetkililer “En önemlisi 1 ünite kan 3 kişiye hayat verir. Ayrıca Kızılay fakir vatandaşlardan hiç bir ücret almadan kan ihtiyaçlarını karşılamaktadır. “ diye konuştular.


Bilgilendirme sonrasında vatandaşlardan kan alımı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mağdur bir vatandaş IP: 85.96.166.xxx Tarih : 22.12.2007 20:09:57

sayı okuyucular bende diğer vatandaşlar gibi mağdur olan bir vatandaşım.MEHMET AKİF ORUÇ denen zat bana kan vermem karşılığında meyve suyu ve topkek vaat etti.Bende bu vaadini yerine getirir düşncesiyle kan verdim.Ama buzat kan alındıktan sonra beni tanımamazlıktan geldi ve vaatlerini yerine getirmedi.Ben bu zattan şikayetçiyim.Gereğinin ilgililerce yerine getirmesini istirham ediyorum.Zaten bu zatta tapladığı kan bağışlarını kendi menfaati doğrultusunda belirli kişilere arz ediyormuş.