18
Mayıs
2024
Cumartesi
ELEŞKİRT - AĞRI

Minibüste nurtopu gibi bir kız bebek doğurdu

Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’ne bağlı Yayladüzü Beldesi’nde genç bir kadın, 40 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine getilirken minibüste doğum yaptı.

Daha sonra ilçeden yola çıkarılan kar üstü aracı ve ambulansla hastaneye getirilen genç annenin ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yayladüzü Beldesi’nde dün aniden doğum sancıları tutan Elbi Ekrem (20) , köy yolunun kardan kapalı olması nedeniyle ambulans gelmeyince köyde bir minibüse bindirilerek Eleşkirt’e getirildi. Minibüsün önünde bir iş makinesi yolu açmaya çalışırken genç anne, yolda kendisine refakat edenlerin yardımıyla minibüste doğum yaptı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bu arada Eleşkirt Kaymakamı Cafer Sarılı’nın talimatıyla hastayı karşılamak üzere paletli bir araç ve 1 ebe ile 1 sağlık memuru ambulansla 40 kilometre uzaklıktaki beldeye doğru hareket etti. Yaklaşık bir saat 15 dakika süren tehlikeli yolculuğun ardından paletli kar üstü araç yol açarak minibüsü karşıladı. Doğum yapan anne ve bebeği kar üstü aracıyla ana yolda bekleyen ambulansa alınarak Eleşkirt Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada kontrolden geçirilen anne ve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Ambulansta hastaya yardım eden hemşire Tuba Demirtaş’ın adı bebeğe verildi.

Anne Elbi Ekrem, daha sonar köyünün yolu kapalı olduğu için ilçe merkezindeki akrabalarının yanına götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 19:56:39
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 17:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?