23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Helikopter bulunamadı

Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde askeri bir helikopterin bölgede düştüğü ihbarı üzerine harekete geçen jandarma güçlerinin arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bölgeyi askeri lantlarla dolaşan askerler, iklim şartları nedeni ile zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Ağrı 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin helikoptere benzeyen bir cismin yere çakılarak duman çıktığını gördüklerini öğretmenlerine söylemeleri üzerine, konu askeri birliklere bildirildi.

Okula gelen jandarma güçleri öğrencilerden konu ile ilgili bilgi alırlarken, okul önünde 1 askeri araç hazır bekletildi. Öğrenciler olayı gördüklerini ve helikopterin yere çakıldığını anlatırlarken, olayı eşi asker olan öğretmenlerine anlattıklarını ve onun da eşine haber verdiğini söyledi.

İhbarın ardından 1 adet ambulans ile birlikte bölgede ilk olarak Kösedağ'ın üst kısmında bulunan Çatkösedağ Köyü'ne gelen jandarma güçleri burada köylülerden bilgi almaya çalıştı. Köylülerin bir şey bilmemesi üzerine bu defa güzergah değiştirerek Gözüaydın Köyü'ne hareket edildi. Burada yolun karlı ve buzlu olması nedeni ile askeri lantlar zor anlar yaşarken, askerler sık sık yolda kalan araçlarını itelemek zorunda kaldı.

Köylülerden bilgiler alan muhabirlerin de yolda kaldığı bölgede haberciler ile askerler sık sık yürümek zorunda kaldı. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan ve Ağrı Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez'in de katıldığı arama kurtarma çalışmalarında, helikopter enkazına rastlanılmayınca askeri birlikler akşam saatlerinde Eleşkirt İlçesi'ne geri döndü. Çalışmaların Eleşkirt İlçesi'ne bağlı Akyumak Köyü yakınlarında devam edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 01:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?