2
Mayıs
2024
Perşembe
ELEŞKİRT - AĞRI

Burhan Çaçan


(1960 -   )

Ses sanatçısı. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde doğdu. 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu Amatör Sesler Yarışması'nı kazandı. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. “Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, Memik Oğlan, İpek Mendil” gibi albümleriyle müzik dünyasına girdi.

“Ayaz Geceler” albümüyle iki milyon satış rakamına ulaştı ve yine “Yağ Yağmur, Vurun birçok albümüyle milyonların üzerinde satış rakamıyla, ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

Bu güne kadar “Altın Kelebek, Müzik Oskarları, Müyap, Müzik Magazin” gibi önemli organizasyonlarda Yılın Sanatçısı, Yılın Albümü ve Yılın Türküsü dallarında sayısız ödüller almıştır. 3 yıllık bir ayrılıktan sonra 2007 yılında yeni albümü "Yalan"ı çıkardı. Halen Müzik Çalışmalarına Devam Etmektedir. Son Albüm Çalışmasını 2008 yılı Nisan Ayında Burhan Çaçan'la Sabaha Kadar ismiyle piyasaya sürmüştür.

Albümleri: 

Sus Dinle, Gecenin Yarısı, Türküleri Özledim, Alınyazım, İlahiler'99, Namussuz Ayrılık, Unutulmayanlar-1, Beni Anneme Götürün, Neden Geldim İstanbul'a, Mevlit ve ilahiler, Sen Nerdesin, Senden Sonra, Damla Damla, Vurun Valgalar, Yağ Yağmur, Ayaz Geceler, Memik Oğlan, İpek Mendil, Deh deyin kızlar, Ben Yarime Neler Alayım.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar