20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

Haydi Kızlar Ankara'ya Okula

AĞRI'da okuma imkanı bulamayan 15 kız, hayallerini gerçekleştirmek için ailelerinden ayrılarak Ankara'ya gitti. Hamur Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ve Ağrı Milletvekili Dr.Kerim YILDIZ'ın olağanüstü gayreti ve desteği ile kız çocukları Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Yatılı İlköğretim Kız Pansiyonu'nda okuyacak. 15 kız çocuğunun okul masraflarının hepsi Milli Eğitim

Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını devam ettirirken, okumaya karar veren kız öğrenciler okuyabilecek okul bulamıyor. Ağrı'nın Hamur ilçesinde okumak isteyen 15 kız öğrenci Ağrı'da kız pansiyonu olmadığı için çareyi Ankara'da okumakta buldu.

Kız çocuklarını okutmak istediğini söyleyen öğrenci velileri ise, köyde okul olmadığı için kız çocuklarını okutamadıklarını, Hamur'da yapımı devam eden YİBO'nun da bir an önce bitirlimesi gerektiğini belirttiler. "Hamur Kaymakamlığı , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Milletvekilimiz Sn.Dr. Kerim YILDIZ'ın desteği ve gayreti ile çocuklarımızı Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Yatılı İlköğretim Kız Pansiyonu'na gönderdik. İnşallah bizim bu davranışımız herkese örnek olur çünkü kız çocuklarının mutlaka okuması gerekiyor, dediler. Daha sonra gönderilecek kız öğrenciler aileleri ile vedalaşarak Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yadımcısı Fehmi BELECEN'in gözetiminde Ankara'ya hareket etti.

 

Kaya KARAKOÇ
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 23:14:23
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?