20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT
Belediye Sayfaları

KÖYLERDE LGS HAZIRLIK KURSU

  Ağrı’nın Hamur İlçesine Bağlı Adımova ve Yukarı Gözlüce köylerinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Fenliseleri ve Kolejlere hazırlık kuru ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarına hazırlık kursları açıldı. Kursları yerinde denetleyen İlçe Kaymakamı Mustafa Serdar BAKIR,  2003-2004 Eğitim Öğretim yılı içerisinde yapılacak olan sınavlara öğrencilerin ciddi bir şekilde hazırlanmaları için bu tür kursların imkanı olan köy ilköğretim okullarında  açıldığını , köylerin yanı sıra ilçe merkezinde ki Osman Gazi İlköğretim Okulunda da Fen Liseleri ile Kolejlere hazırlık ayrıca Hamur Lisesi bünyesinde de Üniversiteye hazırlık kurslarının açıldığını belirtti. Kurslara 160 öğrencinin devam ettiğini
İlçede özel dershanelerin olmaması  nedeniyle öğrencilerin sınavlara diğer il ve ilçelerdeki öğrencilerle eşit şartlarda hazırlanamadıklarından Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan bu tür kurslarla öğrencilere yeni bilgiler verilmeye çalışıldığını belirten Kaymakam BAKIR , bu kursları veren öğretmenlerin gayretleri neticesinde sınav sonuçlarının da iyi neticeleneceğini ifade etti.
Yukarı Gözlüce köyü İlköğretim okulunda açılan kursu denetleyen Kaymakam Mustafa Serdar BAKIR dan öğrenciler kaynak ve yardımcı kitaplar istediler. Ayrıca Mart ayı sonunda bitecek olan kurslarının sınavlara kadar uzatılmasını talep ettiler.  Kaymakam BAKIR, İlçe Merkezi ve köylerde açılan kurslara devam eden tüm öğrencilere kaynak kitap alınması için ilgililere daha önce emir verdiğini. Kursların da Mayıs ayı sonuna kadar devam ettirilmesi için gereğini yapacağını açıkladı.
                                                                                 
                                                                                              İsmail DURAK
                                                                                              HAMUR
        
İSMAİL DURAK
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 15:01:46
Güncelleme :8 Nisan 2004 Perşembe 01:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?