1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Mehmetçik eğitimde

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde faaliyet gösteren 34. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı tarafından açılan 'Mehmetçik Dershanesi', düzenlenen törenle 2005-2006 eğitim-öğretim sezonunu açtı.

Patnos Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende bir konuşma yapan 34. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Erdoğan, eğitim-öğretim imkanları kısıtlı olduğu ilçede Mehmetçik Dershanesi'nin öneminin büyük olduğunu söyledi. Öğrencilerin burada alacakları bilgi ve tecrübenin okullardaki başarılarının artmasında, üniversite ve liselere giriş sınavlarına hazırlanmalarında katkı sağlayacağını ifade eden Erdoğan, "İlk olarak 72 lise ve 148 ilköğretim öğrencisi olmak üzere toplam 220 gencimize, 15 asker öğretmen tarafından eğitim-öğretim verilecektir. Öğrencilerimiz, burada verilenlerle yetinmeyip okulda ve evlerinde de çalışmalarını devam ettirdikleri takdirde başarılı olabilecekler" dedi.

Daha sonra kaymakamlığının da katkılarıyla hazırlanan kırtasiye malzemesi öğrencilere dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) yüzde 43, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) ise yüzde 95 başarı sağlayan Mehmetçik Dershanesi'ne çok sayıda öğrenci başvuruda bulundu. Dershane yönetimi, başarıyı arttırmak amacıyla düzenleyecekleri seviye tespit sınavına göre öğrenci almayı kararlaştırdı.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 21:39:24
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 16:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?