17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aşiret kavgası barışla sona erdi

Patnos İlçe Öğretmenevi önünde bilinmeyen bir nedenden dolayı iki aile arasında yaklaşık 2 ay önce silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgaya müdahale etmek isterken açılan ateş sonucu polis memuru Bülent Altun ve evinin balkonunda oturan Hanım Yaşar hayatlarını kaybettiler. Patnos İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, ilçede tanınmış Şeyh Necbettin Sinoğlu ve Ağrı milletvekillerinin büyük gayretleri sonucunda, Özyolcu ve Taşkın aileleri barışa ikna edildi. Bügün saat 11.00’de Endüstri Meslek Lisesi’nde verilen yemek ile aileler biraraya geldiler.


Barış yemeğinde bir konuşma yapan Patnos İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, dünyada barıştan, sevgiden ve hoşgörüden daha güzel bir şeyin bulunmadığını söyledi. Ballı, insanlar arasında dayanışma ve kaynaşmanın olması gerektiğini belirterek, "Milletvekillerimiz, imamlarımız ve tüm Patnos halkı bu barışın sağlanmasından yanaydılar. Nihayet barış bu güne nasip oldu. Olaya müdahale etmek isteyen polis memuruna Allah rahmet eylesin" dedi.


Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise dünyada barıştan yana daha güzel bir şeyin olmadığını belirtti. Yavuzdemir, "Düzenlediğimiz barış yemeği tüm dargın insanlara örnek olsun. Bu barışın sağlanmasından dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


AK Parti Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu da Patnos halkı adına son derece özgün bir hadise yaşandığını ve o olayda da bir polisin şehit olduğunu belirtti. Özyolcu, her insanın hata yapabileceğini kaydederek, "Önemli olan insanların kendi hatalarını bulup doğru yolu seçmesi ve devamlı içlerinde affetme duygusu olmalıdır. Allah’a şükür sayın müftümüz, değerli arkadaşlarım ve tüm Patnos halkıyla beraber bu barış sağlandı ve her iki aile bir araya geldi. Enerjimizi başıboş yerlere değil de, Patnos’un ve ülkenin kalkınması için harcamamız gerekir. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

AĞRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 10:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal IP: 88.226.68.xxx Tarih : 30.04.2007 01:09:54
slm herkesin derdine derman oldunuz allah razı olsun bide şu diyadine el uzatın aşiret kavgaları sona erdirin barışı sevgiyi sağlayın diyadin hep böyle kalmasın yardımlarınızı bekliyoruz...