20
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Minik öğrenciler satrançla tanıştı

Taşlıçay ilçesine bağlı Geçitveren İlköğretim Okulunda Haftanın 2 günü Salı ve Perşembe günleri ders çıkışında öğrencilerine yönelik satranç öğretimi kursu açıldı.

Geçitveren İlköğretim Okulunda Sınıf öğretmenlerinden Mustafa Akıllı Satranç Antrenör Yardımcısı tarafından, haftanın 2 günü Salı ve Perşembe günleri ders çıkışında öğrencilere yönelik bir buçuk saat süren satranç öğretimi kursları veriliyor. Yürütülen bu satranç etkinliğine öğrenciler büyük ilgi gösteriyorlar.

Geçitveren İlköğretim Okulundaki satranç kursları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Orhan Akbaba; ” Satranç, bir düşünme ve beyin sporudur. Aynı zamanda sanattır. İnsana sınırsız düşünce üretme süreci sağlar. İnsana farklı düşünmeyi, sabretmeyi, en doğru ve sağlam kararlar vermeyi ve uygulamayı, yılmadan mücadele etmeyi öğretir. Bir oyundan yola çıkarak, insan hayatı ile satranç arasında bir köprü kurar, insan hayatını daha disiplinli ve düzenli hale getirir. Satranç bir zeka oyunudur. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerikli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, okulumuzda bir atılım ve gelişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak, bu doğrultuda okulumuzda çeşitli etkinliklere yer vermekteyiz. Bunlardan biri de satrançtır. Bu etkinliklerle, öğrencilerimizde, kendini tanıma, bireysel hedeflerini belirleme, yeteneklerini geliştirme, bunları kendisinin ve toplumun yararına kullanma, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirme, bireysel olarak veya başkalarıyla iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenme ve bunların çözümüne katkı sağlayacak nitelikte projeler geliştirebilme ve uygulayabilme, Aldığı görevi istekle yapma, sorumluluk alma gibi davranışlar kazandırma amacındayız” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 11:18:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?