18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Don, çay üreticisini vurdu

2006 yılı yaş çay kampanyasının açılmasına hazırlık yapmaya çalışan üreticiler, havanın aniden soğuması ve don sebebiyle ürünlerinin yanmasıyla zarara uğradı. 

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde 774 bin dekar alan üzerinde çay tarımı yapan 204 bin aile, açıklanacak fiyatı beklerken, yaşanan don sebebiyle adeta şok yaşadı. 
Bir gecede yaşanan don olayının ardından yüksek ve sırt kesimlerde fındık ve çayların yeni filizleri yanarak kırmızı renge döndü. Üreticinin zararının yüzde 35 ile 45 arasında olduğu belirtildi. 

Öte yandan Çay eksperi Hasan Altıparmak, müstahsil Osman Bozkan ile İsmail Bilgin, "Çay bahçelerimiz don sebebiyle yandı, ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Ama bildiğimiz tek bir şey ise, devletimizin bize yardım etmesi aklımıza geliyor" ifadelerini kullandı. Çay eksperi Hasan Altıparmak, çay bahçelerinin yüzde 40 oranında don olayından etkilendiğini belirterek "Devletimiz mutlaka bunu göz önüne alacaktır. Gereken ilgiyi ve yardımı yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 23:04:43
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 15:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?