23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

'Nerede eşitsizlik varsa, orada terör vardır'

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde verilen 3 Ekim tarihini fırsat bilen dış güçlerin kargaşa meydana getirmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Latif Tosunoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Tosunoğlu, "Hangi ülkede gelir dağılımı eşitsiz ise o ülkede terör hep vardır. Dengesiz ve dış kaynaklı bir yanlış ekonomi politikası ve yıllardan beri ABD'ye göbeğimizin bağlı olması ve eşitsiz bir dağılım sonucunda ülkede terör hep kendini göstermiştir. Eşit dağılım ve işi olanı dağa çıkaramazsınız. Çünkü, onun aşı var, kandırmanız mümkün olmaz. Ekonomik dengesizlik olan ülkelerde hep dış kaynaklı terör vardır. Bakınız, Türkiye 3 Ekim öncesine az bir zaman kala birileri değişik illerde senaryoları sahnelemeye başladılar. Türkiye'yi 3 Ekim öncesi huzursuz ve kargaşanın olduğu bir ülke olarak göstermek istiyorlar. Ülkemiz bunların üstesinden gelecek güçtedir" dedi.

Ekonomik gidişatın iyi görünmesinin Ardahan'a yansımadığını ifade eden Latif Tosunoğlu, "Ekonomimiz iyiye gidiyor deniliyor. Ekonominin iyiye gitmesi Ardahan'a yansımadı. Ekonomik olarak bölgemizde bir gelişme yok. Ardahan'ın sorunları var ama çözümü de var. Çünkü Ardahan'ın meselelerini çözmek için büyük paralara, büyük kredilere gerek yoktur. Hükümet Ardahan'ın kalkınmasına yapması gereken adımlar arasında Türkgözü Sınır Kapısı'nda sınır ticaretinin yapılmasına izin vermesi, tarım ve hayvancığın yapıldığı bölgemize bölgesel destek olarak hayvancığın desteklenmesi gerekiyor. Bolu ile Trabzon'a verdiği desteği bize vermesini istemiyoruz. Bizi aynı kefede tartmasınlar. Hükümet, Ardahan ile Trabzon'a fındık teşviki veriyor. Trabzon'da fındık var ama bizde yok. Biz nasıl faydalanalım. Bize bölgesel olarak hayvancılıkta destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 14:42:33
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 03:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?