22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ergezen, şampiyonluk için çalışıyor

Almanya'nın Universiyon Kulübü'nde profesyonel boks yaşamını sürdüren Ertuğrul Ergezen, 26 Ekim'de Avusturya'da Rus rakibiyle yapacağı unvan maçına, baba ocağı Ardahan'ın Posof İlçesi Özbaşı Köyü'nde hazırlanıyor.

Yüksek rakım ve temiz havanın kondisyon için büyük bir şans olduğunu ifade eden Ergezen, "26 Ekim'de Avusturya'da düzenlenecek boks maçında Rus rakibime üstünlük sağlayarak dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bunun için çalışmalarımı sıkı bir şekilde sürdürüyorum. Temiz hava ve yüksek rakım çalışmalarıma iyi geliyor. Hem iznimin, hem de güzel doğanın tadını çıkartıyorum. Köyümde herkes özveriyle bana destek vermeye çalışıyor. Annem beni hiç yalnız bırakmıyor. WRC Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu ünlü boksör Şamil Sam ile aynı gün ringe çıkacağız. Onun yolundan gitmeye çalışıyorum. İnşallah Şamil Sam gibi olurum" diye konuştu.

Oğlunu çalışmalarında yalnız bırakmayan ve oğluna elleriyle köy ayranı içiren anne Seniye Ergezen ise, "Önümüzdeki ay Avusturya'da yapılacak müsabakada oğlumun dünya şampiyonu olması için Türk halkının dualarına ihtiyacımız var. İnanıyorum ki oğlum bu maçı da alacaktır" dedi.

Ertuğrul Ergezen, 1 kez dünya şampiyonluğu, 1 kez dünya ikinciliği, 1 kez Avrupa şampiyonluğu ve 8 kez Türkiye şampiyonluğu unvanına sahip oldu. En son 2004 yılında Hırvatistan'da yapılan Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğu elde etti. 8 yıllık spor hayatı boyunca toplam 200 maça çıkan Ertuğrul Ergezen, 185 maçta galip gelirken, 7 maçı berabere bitirdi, 8 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 20:46:08
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin Kaya IP: 85.101.3.xxx Tarih : 21.09.2005 17:41:58
sayın ergezer hemşerim burdan sana sesleniyorum yolun açık olur inşallah bu arada senden bir ricam var benim bir kuzenim var ardahanda bokas yapıyor senden ricam onunda elinden tut inanıyorumki onun karşısında kimse duramaz adı volkan volkan çiftçi/ardahan merkez köylerinden dedegül köyünde yaşıyor 3 kez türkiye şampiyonu 2 kez ikinci ve 1 kez üçüncü oldu başakada turnuvoya çıkmadı..... başarılar....