25
Nisan
2024
Perşembe
BİNGÖL
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Bingöl Üniversitesi

Tarihçe

Bingöl Üniversitesi 29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı kanunla kurulmuştur.

Rektörlüğümüze bağlı 3 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksek okul ve 2 meslek yüksek okulu bulunmaktadır.

Halen lisans düzeyinde olmamakla beraber, ön lisans programlarına kayıtlı öğrencilerle eğitim öğretim devam etmektedir. 2009 – 2010 akademik yılında lisans ve lisansüstü eğitime başlanacaktır.

Bingöl Meslek Yüksek Okulu ise, 1983 yılında Fırat Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Eğitim ve öğretime ilk önceleri Elazığ'da mühendislik fakültesi kampüsünde başlayan yüksek okul 1987 yılından itibaren Bingöl’de prefabrik binalarda eğitim öğretimini sürdürmeye başlamıştır. 2004–2008 yılları arası eğitim faaliyetlerini güçlendirilmiş olan eski Bingöl Lisesi’nde sürdüren yüksek okul, 2008–2009 öğretim yılında hizmete açılan Ziraat Fakültesi binasına taşınmıştır. Halen bu binada öğretime devam edilmektedir.

Bingöl Üniversitesi, Bingöl – Elazığ karayolu üzerinde kent merkezi ile iç içe olan 620 dönümlük bir kampüs alanına sahiptir. Üniversitemize tahsis edilen araziyi ikiye bölen ve 592 dönüm olan ancak hala hukuki sorunlar nedeniyle alamadığımız alan, yerleşkemize dahil edilirse yerleşkemiz bir bütünlük arz edecek. Böylece hem ihtiyacımıza cevap verebilecek hem de çok yüksek maliyet gerektirecek büyük alt yapı hizmetlerinden korunmuş olacaktır. Halen tahsis edilen arazinin 165 dönümlük kısmı Bingöl – Elazığ karayolu ile bölünmüş durumdadır. Bu sorunu da üst geçit yaparak çözmek ve her iki alanı böylece birleştirmeyi planlıyoruz. Birinci yerleşkede mevcut olan Ziraat Fakültesi binasına ek olarak iki derslik ve bir Rektörlük binası ile çeşitli sosyal ve spor kompleksleri yapılacaktır.
 

Akademik Birimler:

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

BİYOLOJİ
FİZİK
KİMYA
MATEMATİK
SOSYOLOJİ
TARİH
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 

 İKTİSAT
İŞLETME
KAMU YÖNETİMİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ

BAHÇE BİTKİLERİ
SU ÜRÜNLERİ
TARIMSAL YAPILAR ve SULAMA
TARLA BİTKİLERİ
ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ

ENSTİTÜLER

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YÜKSEKOKULLAR

SAĞLIK YÜKSEK OKULU

EBELİK BÖLÜMÜ
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

MESLEK YÜKSEKOKULLARI

BİNGÖL MESLEK YÜKSEKOKULU

ARICILIK
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
BÜYÜK VE KÜÇÜK BAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
ELEKTRİK
ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ
HALICILIK VE KİLİMCİLİK
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ
İŞLETME YÖNETİMİ
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ
SU ÜRÜNLERİ
TARLA BİTKİLERİ
TEKSTİL TEKNOLOJİSİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ÇOCUK GELİŞİMİ
RADYOLOJİ
TIBBİ LABORATUVAR

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü
Adres2 :Bingöl
Posta Kodu :12000
Telefon :+90 426 213 25 50 - 51
Faks :+90 426 213 28 66
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.