6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

150 yaşında ama hala çok sağlam

Bitlis Belediyesi Su ve Otobüs İşletmesi'nin kullandığı 150 yıllık tarihi binanın mimari yapısı ve sağlamlılığı vatandaşların dikkatini çekiyor.

İlk olarak cezaevi, ardından polis karakolu, ardından uzun bir süre belediye hizmet binası olarak kullanılan tarihi bina, şuan Belediye Su ve Otobüs İşletmesi olarak hizmet veriyor. 150 yıllık binanın hem mimari yapısı hem de ilk gün gibi ayakta kalması, görenleri hayrete düşürüyor. Bitlis Kalesi'nin hemen yanı başına inşa edilen bina, özelikle Bitlis'e gelen yabancıların büyük ilgisini çekiyor.

Su ve Otobüs İşletmesi'ndeki personel tarihi bir yapıda çalışmaktan büyük zevk duyduklarını söyledi.. İşletme çalışanları, taş duvarlarla yapılan binada yaşamanın daha sağlıklı olduğunu belirterek, "Duvarları bir metre genişlikte yapılmış. Son derece sağlam bir bina. Zaten 150 yıldır ayakta kalması da bunu gösterir. Taştan yapılmasından dolayı yazın serin, kışın da sıcak oluyor. Ayrıca tavan çok yüksek ve oksijen oranı daha fazla oluyor. Bir de manevi yönü var tabi ki. Burada çalışmaktan şanslıyız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 15:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?