7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Baz istasyonu tepkisi

Bitlis'in Zeydan Mahallesi Kat Sokağı'nda bulunan GSM şirketlerine ait 2 adet baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Mahallede kurulan baz istasyonlarının etrafa saçtığı radyasyondan özellikle çocukların etkilendiğini iddia eden mahalle sakinleri, istasyonun evlerine çok yakın olduğunu ve acilen kaldırılmasını istedi. Mahalle sakinleri, istasyonların kaldırılması için çeşitli yerlere defalarca dilekçe verdiklerini ancak buna rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi. Mahalle sakinleri, son 3 yılda birçok evde baş ağrısı şikayetlerinin arttığını ifade etti.

Mahalle Muhtarı Hikmet Kandemir, baz istasyonunun radyasyon yayarak özellikle hamile bayanlar üzerinde olumsuz etki bıraktığını, mahallede düşük oranlarının giderek arttığını iddia etti. Kandemir, baz istasyonlarının yerleşim birimi içerisinde yer aldığını söyleyerek, "Bu konuyla ilgili birçok yere dilekçe verdik. Ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme olmadı. Özellikle Sağlık Bakanlığı'nın bu konuya el atmasını bekliyoruz" dedi.

6 Çocuk babası Yafes Kara'nın (37) 6. çocuğu olan 6 aylık Veysel'in sırtında 5 santimetrelik bir delik meydana geldiğini bildirdi. Kara, doktorların çocuğunun radyasyondan etkilendiğini, sırtındaki deliğin de bu yüzden olduğunu iddia ederek, "Veysel, yaklaşık 6 ay önce dünyaya geldiğinde sırtında 5-6 santimetre büyüklüğünde bir delik vardı. İlk doğduğunda müdahale edemediler. Daha sonraki günlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Bir hafta burada kaldıktan sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildik. Burada da deliğe müdahale edemeyen doktorlar Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Burada beyinden alınan parçalar üst üste dikilerek delik kapatıldı. Ancak tedavisi süren Veysel'i hemen her hafta doktora götürüyoruz. Konu hakkında doktorlar radyasyondan etkilendiğini beyan ediyor ama rapora bu şekilde yazamayacaklarını açıkça söylüyorlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 19:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve IP: 88.253.83.xxx Tarih : 17.03.2009 19:21:56

allah cezasını versin şu lanet şeylerin bizim burdada var allah kahretmesin yhaaa