6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bitlis Deresi, çöplük yuvası

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, şehir merkezinden geçen ve çöplük yuvasına dönen dereyi ıslah etmek için ellerinden gelini yaptıklarını, ancak bugüne kadar başarılı olamadıklarını belirterek, "Artık halkın dereye sahip çıkması gerekir" dedi.

Bir zamanlar şehre ayrı bir güzellik katan Bitlis Deresi, çöplük yuvası haline geldi. Başkan Özdemir, dereyi sık sık temizlediklerini ancak yine de çöplük olmaktan kurtaramadıklarını belirtti.

Özdemir, dereyi kirletmenin alışkanlık haline geldiğini belirterek, "Yıllardır bir türlü dereyi çöplüklerden kurtaramadık. Gerek iş makineleriyle gerekse kendi işçilerimizle sık sık dereyi temizletiyoruz. Ancak bugüne kadar başarılı olamadık. Biz temizledikçe halkta kirletiyor" diye konuştu.

Valilikten alınan eski loderi onararak dere ıslahında kullanacaklarını belirten Özdemir, "Şimdiye kadar DSİ'den aldığımız iş makinesiyle dereyi temizliyorduk. Tabi zaman zaman onların aracı müsait olmuyordu. Köy İşleri Müdürlüğü'ndeki eski loderi valilik onayıyla aldık.

Eski loderi onardıktan sonra dere ıslahında kullanacağız. Ancak bizim temizlememiz yetmiyor. Halkın da bize yardımcı olması lazım. Dereye artık halkın sahip çıkması gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?