8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bitlis'e hasta kurtarma aracı

Türkiye'nin en çok kar alan illerinin başında gelen Bitlis'te, acil hastalara en kısa sürede ulaşabilmek için Valilik tarafından hasta kurtarma aracı satın alındı.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, geçen ay alınan hasta kurtarma aracını, Yalnızçamlar Köyü yakınlarında basın mensuplarına tanıttı.

Araç sayesinde köylerdeki acil hastalara kısa sürede ulaşabileceklerini ifade eden Hacımustafaoğlu, Bitlis'e Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki diğer illerden çok daha fazla kar yağdığını belirterek, "Kentin bu özelliğini bildiğimizden, geçen Aralık ayında Türkiye'ye deneme amacıyla getirilen ve kar üzerinde 80 kilometre hız yapabilen paletli hasta kurtarma aracı satın aldık. Bu araç Doğu'da ilk kez valiliğimizce kullanılıyor" dedi.

Aracın olumsuz hava şartlarında, kar üzerinde hız yapabildiğini belirten Hacımustafaoğlu, şunları söyledi:

"İki ayda yolu kapalı köylerden birçok acil hastaya müdahale edildi. Bu hastalar arasında doğum yapacak kadınlar da vardı. Bu kadınlar araçla köyden ana yola taşınarak ambulanslara ulaştırıldı. Acil durumlarda bu araca doktor, sağlık personeli, teknik eleman ya da jandarma alınarak, olay yerine gönderilebiliyor."

Hacımustafaoğlu, geçmişte hasta ihbarı yapılınca, köy yollarını açmak zorunda kaldıklarına dikkat çekerek, "Bazen aynı köyün yolunu, bir ayda 7 kez ulaşıma açıyorduk. Bu harcanan yakıt maliyetini artırıyordu. Bu araçla acil durumlara müdahale daha kısa sürede oluyor. Aynı zamanda maliyet de azalıyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nedim KORKUT IP: 85.106.230.xxx Tarih : 29.01.2006 12:11:58
sayın valime teşekkür ederim alınan aracın ilimizde ilk olmasıda ayrı bir gururdur bizim için sayın valimiz ilimize geldiğinden bu yana hep kalıcı ve güzel işler yapmışlardır nemrutta telesij tesisi gibi turizme yönelik bitlis otogarı ve köy içme suları köy yolları okul gibi daha çok projelere imza atmışlardır sayın valimizin bu güzel çalışmalarının devam edeciği inancıyla bu aracında hayırlı olmasını diller hayırlı işlerde kullanılması temmenisiyle emeği geçen herkese ve sayın valime teşekür eder böyle güzel işlerin devamını dilerm.