7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Çadırda 11 kişilik dram

Bitlis'in Hizan İlçesi Koçlu Köyü'nde, 2004 yılında yaşanan sel felaketinden sonra evsiz kalan 11 nüfuslu Atik ailesi, ağır kış şartlarında çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Koçlu Köyü'nde Mart 2004 tarihinde yaşanan sel felaketinde evleri yıkılan ve canlarını zor kurtaran Atik ailesi, 2 yıldır çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Hizan Kaymakamlığı tarafından verilen çadırda yaşayan 11 nüfuslu aile, ağır kış şartlarında ayakta durmaya çalışıyor.

Çadırda elektrikli ısıtıcıyla ısınmaya çalışan Atik ailesi, yetkililerin kendilerine yardım etmesi istiyor. Çamaşır ve bulaşıklarını karların içinde yıkamak zorunda kaldıklarını söyleyen aile fertleri, çocuklarının ise hastalandığını belirtti.

Hizan Kaymakamlığı'na birçok kez müracaat ettiğini anlatan ev reisi M. Şakir Atik, ancak bir sonuç alamadığını dile getirdi. Atik, Kaymakamlığın kendisine yardım etmediğini belirterek, "Mart 2004'te köyümüzde yaşanan sel felaketinde evimizi kaybettik. Canımızı zor kurtardık ve 2 yıldır 11 nüfus ile çadırda yaşıyoruz.

Kar yağmadan önce ilçe Kaymakamlığı'na başvurdum. Bana 'Başının çaresine bak. Devletten bir şey bekleme. Ancak istersen gıda yardımında bulunuruz' dediler. Ben de gıda değil ev istediğimi belirtip çıktım. Kimse sahip çıkmıyor. Bu güne kadar kimse elimden tutmadı" dedi.
Çadırda yaşamanın oldukça zor olduğunu ifade eden Atik, şunları söyledi:

"4 çocuğum okula gidiyor. Zor şartlarda okutuyorum. Gelir kaynağım çiftçilikten kazandığımdır. Hava çok soğuk. Çadırda, tehlikeli olur diye soba yakamıyoruz. Elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalışıyoruz. Kışın çok soğuk, yazın da çok sıcak. Özellikle geceleri çok soğuk oluyor. Bu yüzden çocuklarımın çoğu hasta. Yetkililerden bizi bu çadırdan kurtarmalarını bekliyoruz."
.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 13:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?