6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Defineciler hamama dadandı

Bitlis Kalesi'nde ortaya çıkarılan tarihi hamam kısmının, defineciler tarafından yapılan izinsiz kazılarla tahrip edildiği bildirildi.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kazı başkanı olan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadir Pektaş ile ekibi tarafından Bitlis Kalesi'nde yapılan ve 15 Eylül'de sona eren bilimsel kazılar sırasında tarihi bir hamam ortaya çıkarıldığını söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Işıkgör, tarihi hamam kısmının defineciler tarafından yeniden kazıldığını belirtti.

Işıkgör, uzun çalışma ve uğraş sonucu ortaya çıkarılan yapının, define aramak amacıyla yapılan izinsiz kazılarla tahrip edildiğini ileri sürerek, "İlin gelişmesi ve ekonomisinin canlanması için tarihi eserleri ortaya çıkarıp, Bitlis'e yerli ve yabancı turist çekmeye çalışıyoruz.

Ancak bazı duyarsız kişiler, kazma kürek alıp tarihi yapılara zarar veriyor. Yöre halkı tarihi değerlerini korumalıdır" dedi. Hüsnü Işıkgör, kalenin görevliler tarafından korunduğunu vurgulayarak, izinsiz kazı yapanların yakalanması durumunda cezai işlem uygulanacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?