7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gökbulak yarışmadan umutlu

Ahlat'ta baston üreticiliği yapan Refai Gökbulak, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan 'Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı' yarışmasına katılarak, birincilik ödülü olan 20 bin YTL ödülü alacağını söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Refai Gökbulak (37), DÖSİM'in davetlisi olarak 'Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı' yarışmasına üç eserle katılacağını bildirdi. Yarışmaya manda ve koç boynuzlarının yanı sıra, ağaçtan yapacağı üç ayrı eserle katılacağını ifade eden Gökbulak, daha önceden de katıldığı bu yarışmada, yaptığı bastonla 2.'lik ödülü aldığını söyledi. Gökbulak, "Bu yılki amacım, birinci olmak. Bu amaçla çok fazla çalışıp el emeği, göz nuruyla bastonlarımı yarışmaya hazırlıyorum" dedi.

Yarışmaya, toprak, taş, hayvansal ürünler, bitkisel ürünler, tekstil ve takı dallarında birçok eser katılabiliyor. Yarışmada derece alacak ürünler; tasarım, ürüne ilişkin bilgiler ve uygun ambalaj gibi kriterler çerçevesinde değerlendirilecek.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 18:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre gokbulak IP: 85.105.247.xxx Tarih : 25.11.2006 15:08:07
refai abi siten çok güzel olmuş başarılar dilerim saygılarımla emre