7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Gönüllü bayan zabıtalar görev başında


Bitlis'te gönüllü zabıta bayanlar Belediye Başkanı Cevdet Özdemir'den aldıkları onayla görevlerine başladılar.Başkan Özdemir'den birer gönüllü zabıta kartı alan bayanlar Zabıta Amiri Aziz Aktaş ile birlikte Taş Mahallesi'ne giderek, vatandaşları temizlik konusunda bilgilendirdi.

Zabıta aracıyla sık sık anonslar yapan zabıtalar, ayrıca mahalle sakinlerinin saati dışında çöplüklere çöp atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bu tür çalışmaların her gün yapacaklarını söyleyen Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı ve Kadınları Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan gönüllü zabıta Hatıra Serkehni, gönüllü bayan zabıtaların sayısının artacağını söyledi. Serkehni, bu işi gönüllü yaptıklarını ve her vatandaşın memleketi için çaba göstermesi gerektiğini belirterek, "Biz gönüllü olarak zabıta olduk. Ve amacımız memleketimize bir şeyler yapmaktır. Şu anda 27 gönüllü bayan zabıtalarımız var. Ama bu rakam her geçen gün artacaktır. Her mahallenin yanı sıra her sokakta zabıtalarımız olacak. Hepimiz memleket için çalışacağız. Bir yandan mahalle sakinlerini bilgilendirirken, diğer yandan da eksik olanları not alıp belediyeye iletiyoruz. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse mahalle tertemiz olur" dedi.

Zabıta Amiri Aziz Aktaş ise bayanların vermiş olduğu destekten son derece memnun olduklarını belirtti. Aktaş, tüm vatandaşların birer gönüllü zabıta olması gerektiğini kaydederek, "Belediye olarak 02.08. 2005 tarihinde başlattığımız temizlik kampanyası olumlu sonuçlar vermeye başladı. Eskiden çöpler rast gele atılırdı. Dağıttıklarımız ücretsiz poşetlerle vatandaşlarımız çöplerini akşam saat 17.30 ila 18.30 saatleri çöp noktalarını bırakacak ve araçlarımız oradan alacak. Birkaç aksilik olsa bile genel anlamda iyi geçiyor. Bu arada, biz destek veren bayanlarımız da bu kampanyamıza biraz daha yardımcı oldu. Kendilerini kutluyorum. Tüm vatandaşlarımız birer gönüllü zabıta olmaları gerekiyor. Yani herkes kendi sokağında ve kendi mahallesinde temizliği dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.
Bu arada, zabıta araçları mahalle aralarını gezerek, bir yandan vatandaşları uyarırken, diğer yandan bedava poşetler dağıtıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 13:27:44
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 14:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?