6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İçme suyuna çözüm arayışı

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Dideban Tepesi'nde içme suyu çalışmaları yaptıklarını, olumlu sonuç almaları halinde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderileceğini belirtti.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklamada, şehirlerarası yolun geçişi için Dideban Tepesi altında yapılan tünel çalışmalarında çok miktarda su kaynaklarının ortaya çıktığını söyledi.

Özdemir, tünel çalışmalarını engelleyen, ancak kendilerini çok lazım olan bu suyu değerlendirmek istediklerini belirterek, "Dideban Tepesi'nde çok fazla su kaynakları bulunuyor. Öyle ki şu anda devam eden tünel çalışmalarını bile engelliyor. Bu su kaynaklarını içme suyu olarak depolara aktarmayı düşünüyoruz. Bu konuda bir çalışma başlattık" dedi.

Burada alınan su kaynaklarıyla şehrin içme suyu probleminin çözüleceğini belirten Özdemir, "Görevlendirdiğimiz ekip burada incelemeler yapıyor. Olumlu sonuç alınması halinde bu suyu, halen sıkıntı yaşadığımız Zeyden ve 8 Ağustos mahallelerine vereceğiz. Bu suyun mahallelerimize verildikten sonra artık şehirde içme suyu sıkıntısı kalmayacaktır. Ancak bunu yapabilmemiz için tünel çalışmalarının bitmesi gerekiyor. Tünel çalışmaları biter bitmez işe başlayacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 11:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?