7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İngiltere yolcuları mola verdi

Diyabet hastalarına yardım toplamak için 5 ay önce Çin'den bisikletle yola çıkan ve İngiltere'ye ulaşmayı hedefleyen biri diyabet hastası iki İngiliz, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis Polisevi'nde mola verdi.

Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, olumsuz hava şartlarında Bitlis-Tatvan karayolunda bisikletle yolculuk yapan iki İngiliz'in geceyi polisevinde geçirmelerini sağladı. Kesmez, polisevinde tüm masraflarını karşıladığı 2 İngiliz ile uzun süre sohbet etti. Polisevinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İngiliz diyabet hastası Andy Clapperton ile arkadaşı Jon Smith, Çin'deki üniversitelerde İngilizce dersi verdiklerini söyledi.

Arkadaşı ile 5 ay önce diyabet hastalarına yardım toplamak için yola çıktıklarını ifade eden Smith, şimdiye kadar 5 bin paund topladıklarını belirtti. Andy Clapperton da 14 yaşında diyabet hastası olduğunu öğrendiğini, o günden sonra bu konuda çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Clapperton, yaptıkları çalışmaları kendi web sitesinde yayımladıklarını belirterek, "Şimdi 26 yaşındayım.

Çin'in başkenti Pekin'de, İngilizce öğretmenliği yapıyorum. Çin'den yola çıktık İran, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan'dan sonra Türkiye'ye geldik. Buradan sonra Yunanistan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovakya, İtalya, Fransa ve en sonunda İngiltere'ye ulaşacağız" dedi.

Yolculukları sırasında ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını bildiren Clapperton, şunları söyledi:
"Sadece bazı ıssız yollarda köpeklerin saldırısına uğradık. En zor yolculuğu Kırgızistan'daki Fergana Vadisi'nde yaşadık. Dağlar çok yüksekti. 4 bin metre yükseklikteki dağlarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamp kurmak zorunda kaldık.

200 kilometre yolu sıkıntılarla aştık. İngiltere'de diyabet hastaları için kurduğumuz bir dernek var. Dernek aracılığıyla topladığımız parayı ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Yolculuğun sonunda 10 bin paund toplamayı hedefliyoruz."

Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız iki İngiliz bisikletliyi, Bitlis-Tatvan karayolunda gördüm. Hava şartları kötü olduğu için yolda ilerleyemeyeceklerini düşündük ve onları Bitlis Polisevi'ne yönlendirdik.

Onları burada ağırladık, hava şartlarının düzelmesiyle yola çıkmalarını sağladık" şeklinde konuştu.
Polisevinde ağırlanan İngiliz arkadaşlar bisikletleriyle Diyarbakır istikametine doğru yola çıktı.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 17:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?