7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Irak'ta ölen şoförün cenazesi getirildi

Irak'a yük taşırken Bağdat yakınlarında meydana gelen mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Türk şoför Vedat Karakış'ın cenazesi, uzun bir sürenin ardından nihayet ailesine teslim edildi. Karakış'ın cenazesi, gözyaşları arasında memleketi olan Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, bir nakliye firmasında kamyon şoförlüğü yapan ve Mersin'den aldığı yükle Aralık ayı başında Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçen 3 çocuk babası Vedat Karakış (36), aracının Bağdat yakınlarında yola döşenen bir mayına çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olaydan sonra büyük üzüntü yaşayan Karakış ailesinin, Irak'a gitmesine ve sürdürdüğü çabalarına rağmen Vedat Karakış'ın cenazesi, şimdiye kadar Türkiye'ye getirilememişti. Karakış ailesi, Türk konsolosluk yetkililerinin de desteğiyle günler sonra Vedat Karakış'ın cenazesini Habur Sınır Kapısı'ndan alarak Adilcevaz İlçesi'ne getirdi. Dün akşam saatlerinde Kaleboylu Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından cenaze defnedildi.

13 ve 8 yaşlarındaki ve 3 aylık çocuklarının babasız kaldığını belirten Şadiye Karakış, en küçüğü 3 aylık olan çocuğunun babasını görmediğini belirtti. Şadiye Karakış cenaze töreninde sinir krizi geçirirken, baba Celal Karakış ise mayını terör örgütü PKK'nın döşediğine inandıklarını belirterek lanetler okudu. Anne Ayfer Karakış ise "Gözümüz yollarda kalmıştı ve her telefon çaldığında 'Oğlumuz mu arıyor?' diye umutla bekliyorduk. En azından oğlumuzun öldüğünü bilmek ve bir mezarının olması bile bize yetti" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 15:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?