6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Müftülükte toplu sünnet

Bitlis'te, dar gelirli aile çocuklar için Bitlis İl Müftülüğü'nde sünnet şöleni düzenlendi. Bitlis Valiliği, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Belediyesi, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Bitlisli Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği ortaklaşa organize ettiği sünnet şöleni için bir tören düzenlendi.

Bitlis Müftülüğü bahçesinde düzenlenen şölende 400 fakir aile çocuğu sünnet edildi. Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, hem dar gelirli ailelere yardımcı olmak, hem de çocukların sünnet sorununu sağlıklı bir ortamda gidermek amacıyla böyle toplu sünnet yaptıklarını belirtti.

Hacımustafaoğlu, yapılan çalışmalarla ilin bir kaç yıl sonra görüntüsünün değişeceğini belirterek, "Sivil toplum örgütleri ve hayırsever işadamlarımızın da desteğiyle sosyal alanda hizmet veriyoruz. Özellikle eğitim konusunda büyük işler yaptık. Alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Yollarımız duble yapıldı. Belediye alanında hızlı bir çalışma var. Nemrut Dağı'nda kayak tesisleri için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Tüm bunlar bitince birkaç yol sonra ilin görüntüsü değişecektir" dedi.

Çocuklar daha sonra sünnet edildi ve her çocuğa birer çeyrek altın takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 14:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?