6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Öğrenciler üst geçit istiyor

Bitlis-Muş karayolu üzerinde bulunan ve daha önce 3 öğrencinin kazalarda hayatını kaybettiği Güroymak İlköğretim Okulu önünde yeni bir kaza olmaması için öğrenci ve veliler üst geçit yapılmasını istedi.

Her gün ölümle burun buruna geldiklerini belirten öğrenciler, yetkililere üstgeçidin acilen yapılması çağrısında bulundu.

Bugüne kadar 3 öğrencinin okula giderken kazalarda hayatlarını kaybettiklerini hatırlatan öğrenciler, Bitlis-Muş karayoluna bir üstgeçidin şart olduğunu dile getirdi.

Okulda okuyan yaklaşık 800 öğrencinin, çoğu zaman velileriyle okula gelmek zorunda kaldığını anlatan öğrenciler, "Her gün okula gitmek için bu yolu mecburen kullanmak zorundayız.

Bir çok arkadaşımız karşıdan karşıya geçerken geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Korku içinde okula gidip geliyoruz. Buraya acilen bir üst geçit yapılmasını istiyoruz" diye konuştular.

Bu yolda bir çok trafik kazasına şahit olduğunu söyleyen Mehmet Çetin isimli veli ise kazaların kendisini olumsuz etkilediğini belirtti. Çetin, üst geçidin yapılmaması halinde kazaların devam edebileceği uyarısında bulunarak, "Buraya bir üst geçidin mutlaka yapılması gerekiyor.

Bitlis-Muş karayolu üzerinde olan büyük bir okulumuz var. Ancak öğrenciler bu yoldan karşıya geçerken büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Ben burada bir çok kazaya şahit oldum".

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 13:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?