7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ölü tavuk 5 gündür çuvalda bekliyor

Bitlis'in İnönü Mahallesi'nde 5 gün önce kümeste ölü bulunan tavuk, bir çuval içerisinde günlerdir dışarıda bekletiliyor.

Aynı kümeste halen 4 tavuğun da bulunduğunu söyleyen mahalle sakinleri, yetkililere haber vermelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirti. Mahalle Muhtarı Nevzat Bakır, çuval içindeki ölü tavuğu Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdiğini, ancak kimsenin konuyla ilgilenmediğini iddia etti.

Bakır, doğabilecek kötü sonuçlardan kendilerinin değil Tarım İl Müdürlüğü'nün sorumlu olacağını belirterek, "Mahallemizde oturan Ö.K.'ye ait 5 tavuktan birinin kümeste öldüğü iletildi. Ben de Tarım İl Müdürlüğü'nü hemen telefonla aradım. Gelip baktılar ve gittiler. Maalesef 5 gündür gelip ölü tavuğu almadılar.

İlerideki günlerde bir hastalık ya da daha kötü bir sonuç olursa sorumlusu bizler değil İl Tarım Müdürlüğü'dür. Mahallemizde yaklaşık 500 kanatlı hayvan var. Ama kimse gelip toplanmıyor" dedi.

Öte yandan İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise, bu konuda sadece Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın bilgi verebileceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?