7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ölümüne ekmek parası

Bitlis'te, bellerine ip bağlayarak yüksek binaların çatılarında biriken karları temizleyen işçiler, adeta ölüme meydan okuyor.

Türkiye'nin en çok kar alan illerinin başında gelen Bitlis'te, vatandaşlar geçimlerini sağlamak için ölüme meydan okuyor. Bitlis'in Gazibey Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binanın çatısında biriken karları temizleyen işçiler, görenleri hayrete düşürüyor. İşçiler, bellerine sardıkları kalın ipin diğer ucunu çatının bacasına bağlayarak biriken karları kürekle temizliyor.

İşinin tehlikeli olduğunu söyleyen 58 yaşındaki Mehmetcan Akgün, yapacak başka bir işinin olmaması nedeniyle evde bekleyen 9 çocuğuna ekmek götürmek uğruna tehlikeyi göze aldığını söyledi. Geçimini kar temizleyerek sağladığını belirten Akgün, "Bitlis'te iş yok. Yazın inşaatlarda, kışın ise kar temizleyerek geçimimizi sağlıyoruz. Çatılarda biriken karları 3 arkadaşla birlikte temizliyoruz.

Sabahtan akşama kadar 25 YTL'ye çalışıyoruz. Güvencemiz yok. Çok riskli bir iş ama, 10 nüfusa bakıyorum. Bu yüzden çalışmaya mecburum. 20 yıldır kış aylarında kar temizleyerek geçimimi sağlıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 13:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?