6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Trafik felç oldu!

Bitlis Karayolları 112. Şubesi tarafından kentteki transit yola sıcak asfalt dökülmesi sonucu şehir merkezinde uzun araç kuyrukları oluştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Bitlis Belediyesi arasında yapılan bir protokolle şehir içi geçişini sağlayan Nur Caddesi'nde asfaltlama çalışmaları başladı.

Önceki gün akşam saatlerinde başlayan çalışmalar sebebiyle ağır tonajlı araçlar, transit kullandıkları yolun trafiğe bir süreliğine kapatılmasının ardından uzun kuyruklar oluşturdu.

Trafiğe kapatılan Nur Caddesi'ni kullanan araçların beklemesi yaklaşık 3 kilometrelik bir trafiğin uzamasına sebep oldu. Asfaltlamanın yaklaşık 10 gün süreceğini ve zaman zaman bu tür sıkıntıların yaşanacağını belirten Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Diyarbakır'dan gelerek Bitlis üzerinden Van'a ve İran'a yük taşıyan ağır tonajlı araçların, bir süreliğine Diyarbakır'dan Bingöl yolunu kullanmak zorunda kalacağını söyledi. Özdemir, "Şehir içi geçişinin daha sağlıklı olabilmesi için gerekli olan sıcak asfaltın bir an önce yapılması gerekiyordu. Faaliyetler yaklaşık 10 gün sürecek. Biraz sıkıntı çekeceğiz. Ancak Bitlis istediğimiz sıcak asfalta da kavuşmuş olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 14:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?