6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tutuklulara meslek kursu

Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde bulunan hükümlü ve tutuklular, eğitici ve mesleki faaliyetlerle topluma kazandırılmaya çalışılıyor.

Bitlis İş-Kur Müdürlüğü ile Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptıkları protokol neticesinde hükümlü ve tutuklulara yönelik bir dizi kurs açıldı.

Açılan elektrik, arıcılık ve berberlik kurslarında 50 hükümlü ve tutuklu meslek öğreniyor. Bir yandan meslek öğrenen hükümlü ve tutuklular, bir yandan da para kazanıyor.

Kendilerine verilen bu imkandan dolayı sevinçlerini dile getiren hükümlüler, "Cezaevi denilince hemen akla ceza uygulan yer gelmemeli.

Buraya gelen insanları islah edilmeli ve onlara dışarıda ekmeklerini kazanacak şekilde meslek öğretilmeli. Hem bize meslek öğretiliyor hem de bunun yanında maddi imkan sağlanıyor.

Bizim tek isteğimiz buradan çıktıktan sonra, bize buradan verilen emeğin, öğretilen mesleğin boşa gitmemesidir. Dışarıya çıktığımızda elimizden tutmaları ve devletin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.

İnsanlar boş kalmamalı. Çünkü çalışan insanın çeşitli odaklardan uzaklaşacaktır" dediler. Açılan kurslar hakkında bilgi veren Bitlis İş-Kur Müdürü Ubeydullah Urfalı, 2 ay sürecek olan kursların toplam 8 bin 125 YTL maliyetinin olduğunu söyledi.

Urfalı, amaçlarının hükümlü ve tutukluları vasıflı hale getirmek ve tahliye olduktan sonra kendilerine iş bulma ortamını sağlamak olduğunu belirterek, "Toplam 300 saat sürecek olan kurs sonunda katılanlara birer sertifika vereceğiz.

Ayrıca kursa katılanlara günlük 6.5 YTL veriliyor. Hükümlü ve tutuklular bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan ise az da olsa para kazanıyorlar" diye konuştu.

Bitlis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kafadar ise halk ile cezaevindeki hükümlüler arasındaki iletişimi kurmak olduğunu belirterek, "Çünkü buradaki insanlar her ne kadar suç işlemişse de suçu kaldırdığınızda altında insan çıkar.

İnsanları toplum kazandırmak, burada meslek sahibi edip buradan göndermek amacımız. Bu tür proje ve çalışmalarımız bundan sonra devam edecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 12:05:16
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 14:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre IP: 85.98.64.xxx Tarih : 30.09.2005 18:32:34
allah u taela devletımıze zeval vermesın.mahkuma her turlu ımkanı ıs ,aş,egıtım,dıl v.b. verıyor.guzel ama bız dısarıdakılere bu kadar ımkanı neden sağlamıyor kı illede bır işe girebilmemiz icin iceriye girip cıkmakmı lazım.bır kac ay dısarı yuzu görmemenin mukafatı böyle iş imkanı ise toplumca bir birimizi yelim .kimin gücü kime yettı....güclü olan hayatını devam ader....prensibinimi ıllede uygulayalım.devletımız buna cözm bulsun yoksa devlet icerısın de ayaklanma ırkcılık,ayrımcılıkmı olsun .biz dışarı da o bu. sınava gırerek dunyanın masrafını yaparak helalından bır yere gelmeye calışalım.bırısı adam öldürsün ıkı uc yıl gun yüzü görmedi diyede alın devlety daıre sınde calıstırın.devlet ıcerısın de sonra vurgunculuk var dıye ic savaş cıkartın...............