6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yürek parçalayan feryat!

Bitlis'te yaşayan ve 6 yıldır yatalak olan 15 yaşındaki Ayşe Karaoğlu'nun hayat mücadelesi yürek parçalıyor. Baba Sedat Karaoğlu ise, 70 ila 100 bin YTL arasındaki tedavi masrafı karşısında çaresiz olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istiyor.

İnönü Mahallesi'nde yaşayan ve yakalandığı Epilepsi hastalığı nedeniyle yatalak olan Ayşe Karaoğlu, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Kızının gözü önünde eriyip gittiğini söyleyen baba Sedat Karaoğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızını tedavi ettiremediğini belirtti.

Karaoğlu, Ayşe'yi son olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne götürdüğünü ve burada tedavi edilmesi halinde kısmi bir iyileşme olabileceğini belirterek, "En son Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne götürdük ve burada tedavi altına alınması halinde kısmı bir iyileşme olabileceği söylendi. Ancak buna da çok para lazım Benim de maddi gücüm yok. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Devlet yetkilileri ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini kaydeden Karaoğlu şunları söyledi:

"Yaşadığım zorluğu başkalarının anlaması çok güç. Bir baba düşünün ki her gün gözlerinin önünde yavaş yavaş eriyen evladına derman olamasın. Bu acıya katlanmak zorunda kalmak ve eli kolu bağlı oturarak kızımın gözlerimin önünde günden güne erimesini izlemek beni kahrediyor. Bu dünyanın katlanılması en güç acısı. Elinizden hiç bir şey gelmiyor. Tedavi masrafları çok yüksek ve ilaçları da çok pahalı. Altı aylık bir tedavi sürecinin maliyeti 70 ila 100 bin YTL arasında değişiyor. Emekli bir işçiyim ve bu maliyetin altından bu maaşla kalkabileceğimi düşünmek hayaldir. Kızımın tekrar yaşıtları gibi konuşup, gülüp eğlenmesini, koşmasını her baba gibi ben de isterim. Ancak maalesef tedavi masraflarının çok yüksek olması beni bu mutluluktan alıkoymaktadır. Devlet yetkililerinin ve hayırsever vatandaşların yardımıma koşmasını bekliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 12:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?