17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

'Yurtta yer bulamayana ev kiralayacağız'

Bitlis'in Adilcevaz İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun, çocuklarının eğitim öğretimlerine devam etmeleri için her türlü desteği vereceklerini, hiçbir bahane bırakmayacaklarını belirtti.

Kaymakam Ömer Faruk Coşkun, bu konuda her türlü desteğin sağlanacağını söyledi. İlçedeki kız öğrenci yurdunun yeterli gelmemesi durumunda kız öğrencilerin veya erkek öğrencilerin ev kiralarını, ev tutmak istemiyorlarsa gidiş geliş yol ücretlerini ödeyeceklerini anlatan Coşkun, "Daha önceki yıllarda da biz öğrenci yardımlarında bulunduk. Fakat bu yıl bunu daha da ilerletip, hem ev kiralarını hem de okul masraflarını karşılamayı istiyorum.

Yeter ki çocuklarımız okusunlar. Köylerimizden özellikle kış aylarında gidiş geliş yapmak zor. Yurt öğrencisi de sınırlı olduğu için ev tutmak en mantıklı yöntem" dedi.

Öğrencilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla kömür yardımı yapabileceklerini de sözlerine ekleyen Ömer Faruk Coşkun, "Kimsenin bahanesi olmasına tahammülümüz yok. Biz Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, Adilcevaz'da da 'Haydi kızlar okula' diyebiliyoruz ve desteğimizi sonuna kadar veriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 16:35:44
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 10:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMİN SAĞLIK IP: 78.168.112.xxx Tarih : 3.09.2013 18:10:22

 sadece adilcavazlı öğrenciler için mi geçerli mi bu ?