23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Adilcevaz festivale hazırlanıyor

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi, bu yıl 16.'sı düzenlenecek olan 'Adilcevaz Ceviz Festivali'ne hazırlanıyor. İlçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenleyeceği festival hakkında bilgi veren Kaymakam Ömer Faruk Coşkun, Adilcevaz'da yetişen cevizinin dünya standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.

Bunu İtalya'daki üniversitelerin ceviz yetiştiriciliği bölümlerinde gelen bilim adamları tarafında yapılan incelemelerle kanıtlandığını ifade eden Coşkun, bunun da kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Birçok hastalığa iyi gelen ceviz şekerinin ise sadece Adilcevaz İlçesi'nde yapıldığını anlatan Coşkun, "Festivalimizin asıl tarihi 14 Ekim'dir. Ancak bu yıl Ramazan ayına denk geldiği için 2 Ekim Pazar günü yapmaya karar verdik. Davetiye gönderdiğimiz bütün insanları festivalimize davet ediyor, ünlü Adilcevaz cevizini yemeğe bekliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Selim Arıkbaş ise festivalin yapılacağı pazar günü ilçede 2 yıldır inşaatı süren şehirlerarası ve belediye otobüs terminalinin açılışını yapılacaklarını söyledi. Açılışı yapılacak olan terminaller sayesinde halkın seyahatlerini daha rahat yapacaklarını söyleyen Arıkbaş, "Bizim yıllardır süren ceviz festivalimizin amacı dünya standartlarının üzerinde olan Adilcevaz cevizini tüm dünyaya tanıtıp, dünya pazarına sunmaktır. Bölgemizin ceviz ihtiyacını karşılayan cevizimizin içi beyaz, yağlı ve kabuğu incedir. Ben şahsım ve Adilcevaz halkı adına buradan tüm Adilcevazlı iş adamlarını ve dışarıdaki tüm hemşehrilerimi festivali birlikte kutlamaya davet ediyorum" diye konuştu.

Halk oyunları gösterisi ile başlayacak olan festivalde, ceviz ve ceviz yetiştiriciliği yarışmaları, ceviz şekeri yapımı yarışmaları yapılacak. İhlas Haber Ajansı (İHA) Adilcevaz Muhabiri Harun Nacar'ın düzenleyeceği kişisel fotoğraf sergisinin de açılacağı festivalde belediye tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminali de düzenlenecek bir törenle hizmete açılacak. Akşam saatlerinde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı tarafından bir konserin verileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 00:00:50
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 10:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem baqloğlu IP: 88.230.71.xxx Tarih : 23.11.2008 13:28:42

çok güzel olmuş teşekürler edderim mehmet selim arıkbaşa