1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Rüyasında görüp okul yaptırıyor

Hayırsever işadamı ve Gencer Şirketler Grubu sahibi Sadullah Gencer tarafından Ahlat’tın İkikubbe Mahallesinde yapımına başlanan 14 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreni yapıldı. Temel atma töreninden önce protokol konuşmaları yapılırken kürsüye ilk çıkan Sadullah Gencer, Ahlat’ta yapılacak okulun ilçeye çok büyük faydasının olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Ahlat’ta yapılacak bu okulla, ülkemize ve milletimize faydası büyük olacaktır. Amacımız bütün imkanlarımızla ülkemizi ve ilimizi çağdaş ve gelişmiş bir seviyeye yükseltmektir. Bu yatırımlarımız devam edecektir. Yapılacak bu okulun tüm ilçeye hayırlı olsun. Şuna inanıyorum ki bu okulda okuyacak evlatlarımız ülkemize ve milletimize birer hayırlı birey olacaktır”

 “Kardeşim yaptıracağı bu okulu rüyasında görmüş”

Gencer Şirketler Grubu sahibi Sadullah Gencer’in abisi Nezir Gencer ise yaptığı konuşmada kardeşinin Ahlat’ta yaptıracağı okulu rüyasında gördüğünü belirterek şöyle konuştu; “Kardeşim burada yaptırmaya başladığı okulu rüyasında görmüş. Bizlerde hemen harekete geçerek araştırmalar yaptık. Yapılan araştırmalar sonucunda okulun Ahlat’ta yapılmasına karar verdik. Yapılan okul tüm Ahlat’lılara hayırlı olsun”dedi.

Nezir Gencer’in konuşmasından sonra sırasıyla kürsüye çıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu ve Bitlis AK Parti Milletvekili Abdurrahim Aksoy, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ve şükran dilek ve temennilerini ilettiler.

Temel atma töreni, Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Ak Parti Milletvekilleri Vahit Kiler ve Abdurrahim Aksoy, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Bitlis İl Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, diğer ilçelerin Belediye Başkanları, Bitlis’li iş adamları Ahmet Eren, Nezir ve Sadullah Gencer kardeşler ve diğer Bitlis’li iş adamları ile BETAV Yönetim Kurulu üyeleri, ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 11:03:29
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 00:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?