2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Sistem'in büyük başarısı

Ahlat'ta bir yıldır faaliyette bulunan Bayındır Sistem Dershanesi 2004 - 2005 Eğitim ve Öğretim yılında üniversiteye 21 öğrenci Fen, Anadolu Öğretmen ve Öğretmen Liselerine de 20 öğrenci kazandırarak ilçemizde büyük bir başarı gerçekleştirdi.

EA puanı ile Ahlat birincisi olan İshak Tufanoğlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini, sayısal puan türünde Ahlat birincisi olan Mustafa Güngör Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliğini ve sayısal toplam puanda Ahlat birincisi olan İbrahim Karabudak'ta Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümlerini kazandı. Bunun yanı sıra aldıkları diğer puan türlerinde ise dershane öğrencileri Öğretmenlik, Mühendislik, İşletme, Muhasebe ve Bilgisayar Programcılığı gibi bölümlere yerleşti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bayındır Sistem Dershanesi Müdürü Yusuf Kök, hiçbir başarının rastlantı olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"ilçedeki öğrencilerimiz iyi bir gelecek elde etmek Fen, Anadolu Öğretmen, Anadolu Liseleri ve Kolej öğrencileri gibi başarılı olabilmeleri için dershane eğimi almaları gerekir. Bunlar bir lüks değil ihtiyaçtır. Elde ettiğimiz bu başarıda katkıları bulunan Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yurttaş, Milli Eğitim çalışanlarına ve ilçe halkına teşekkür ediyorum"

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 11:32:46
Güncelleme :1 Eylül 2005 Perşembe 11:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedat tahtalı IP: 81.214.119.xxx Tarih : 16.09.2005 12:36:44
ben şuanda k.maraşın pazarcık ikçesindeyim..bende o dershanede okumuştum ve sizden istegim dershanede kimlerin tam olarak kac kişinin kazandıgını ögrenmek istiyorum sizden ricam lütfen isimlerini yazın.... yaparsanız inanın cok sevinirim saygılarımla .....vedat tahtalı.... hocalarıma ve arkadaşlarıma selamlar........