23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

"Ahlat Kültür Haftası" hazırlıkları sürüyor


Ahlat bastonu üreticilerinden Hamdi Karakuzu, bu yıl 24-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Kültür Haftası etkinliklerinde, ilçeye gelen yerli ve yabancı misafirler için hazırlayacakları bastonları sergileyeceklerini belirtti.

Etkinlik kapsamında baston üretiminde hız kazanıldığını ifade eden Karakuzu, "Bu yılki etkinliklerde bastona olan talebin artacağını tahmin ediyoruz. Baston üreticileri olarak imalatımıza hız verdik. Geceli gündüzlü hummalı bir şekilde çalışarak, kültür haftasına kaliteli baston yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız Ahlat'a gelecek olanların, ilçenin sembolü haline gelen Ahlat Bastonu'nu almadan dönmemeleridir. Ahlat'ta tam 30 yıldır bastonculuk yapıyorum. Biz oya gibi baston işliyoruz. Alın terimizle bastonları yoğuruyoruz. Bu gibi etkinliklerde bastonlarımıza daha da incelik ve estetik katıyoruz. Çünkü her itina ile yaptığımız bastonlarımız, ilçenin tanıtımında etkili olacaktır" dedi.

15. Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bu yılda baston fiyatlarında yüzde 20'ye varan indirimler yapacaklarını söyleyen Karakuzu, bastonları türü, şekli, deseni ve malzemesine göre 25 ile 250 YTL arasında değişen fiyatlarla satacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 20:46:22
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 23:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?