29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ahlat'ta şehir içi trafik sorunu

Ahlat İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez her geçen gün artan araç sayısı yüzünden yaşanan otopark sorununa 2008 yılı içerisinde çözüm getireceklerini söyledi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gülmez, her gelişen kentin beraberinde otopark sorunu da beraberinde getirdiğini hatırlatarak, ilçedeki trafik sorununu çözmenin tek yolunun ise otoparklar yapmak olduğunu söyledi. Özellikle şehir içinde gelişi güzel park olayının bitirilmesi gerektiğini belirten Gülmez: "İlçemizin en büyük sorunlarının başında otopark ihtiyacı geliyor. Özellikle şehir içinde gelişi güzel park olayı ile karşı karsıya kalıyoruz. Vatandaş aracını park edecek yer bulamadığı gibi yaylarda zor anlar yaşıyor. İlçemizdeki park edilmez, durulmaz levhalarına rağmen oto park olmayışından dolayı, vatandaş arabasını bırakıp gidiyor. Yani biz de aynı şeyi yapıyoruz. Vatandaşa buraya park etme dememiz için onlara park alını göstermeliyiz. Bundan dolayı, otopark sorunu 2008 yılında mutlaka çözülmesi gereken en önemli sorunların başında görüyoruz" dedi.


İnşaat mevsimi ile birlikte otopark sorununu çözmek için bazı çalışmalar başlatılacağını belirten Başkan Gülmez "Önümüzdeki yaz aylarında adliye binasının yanındaki boşluk ile parkın altını otoparka dönüştüreceğiz. Otopark alanları oluşturduktan sonra park ihlali yapan sürücüler için cezai müeyyide uygulayarak şehir içi trafik sorunu gidereceğiz. Kesinlikle 2008 yılında trafik sorununu çözeceğiz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?