28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

23 Nisan Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ahlat Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 7’nci sınıfı öğrencisi Tülay Aktaş, 6’ncı sınıf öğrencisi Orhan Karataş ve 3’ncü sınıf öğrencisi Ümmühan Aydoğan adlı öğrenciler Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar’ı makamında ziyaret etti.

Okul müdürü Muammer Akkuş ve sınıf öğretmeni Nihal Demirden eşliğinde Ahlat Kaymakamı'nı makamında ziyaret eden öğrenciler Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar adına yazdıkları şiiri kendisine takdim etti.

Adına yazılan anlamlı şiir karşısında duygulanan Avşar duygularını şöyle ifade etti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada bilinen tek çocuk bayramı. Bu çerçevede öğrencilerimizin beni makamında ziyaret etmeleri çok sevindirdi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi ve öğrenim görmesi hepimizin en birinci vazifelerinden birisi. Bu sebeple çocuklarımıza aileler olarak gerekli önemi vererek vatana ve millete hayırlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Ayrıca öğrencilerin benim adıma yazdığı bu anlamlı şiir beni oldukça duygulandırdı. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum”dedi.

Daha sonra Kaymakamlık makamına temsili olarak oturan ve bir müddet ilçe kaymakamlığı yapan Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu 7-A öğrencisi Tülay Aktaş, telefon açtığı kurumlardan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulu için fotokopi makinesi, Belediye'den öğrencilerin teneffüslerde oturması için bank ve son olarak Ahlat Kaymakamı'nda okulun dış cephe boyasının yapılması için destek sözü aldı. Kaymakamlık mesleğinin oldukça güzel bir meslek olduğunu belirten Tülay Aktaş; “Kaymakam olmak çok güzel bir duygu. Benim idealimdeki meslek öğretmenlik olarak geçiyordu, fakat buraya oturduktan sonra kaymakam olmaya karar verdim. İnşallah bende en iyi şekilde öğrenim görüp bu mesleği icra ederim. Çünkü bir ilçeyi yönetmek güzel bir duygu. Temsili de olsa bile ben bunu yaşadım. Ben kaymakam olsam en başta ilçenin temizliği konusunda çalışmalar yaparım. Kurumlarla işbirliği yapıp temizlik kampanyaları başlatırdım”şeklinde konuştu.

Daha sonra Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, kendisini ziyaret eden öğrencilere ilçenin tanıtımıyla ilgili dergiler ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 10:44:42
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 15:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?