17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Ahlat'a mısır sılajı makinası

Ahlat’ta faaliyet gösteren S.S. Ahlat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mürsel Ardıç kooperatif olarak yaptığı girişimler sonucu ilçede en çok hayvancılıkta kullanılan yem bitkisi mısır sılajını biçmek için 8 milyar liraya makina aldı.

Konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kooperatif başkanı Mürsel Ardıç, şöyle konuştu; “İlçemizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız daha kaliteli süt almak için yem bitkisi olarak mısır sılajı kullanıyor. Fakat ilçemizde mısır sılajı biçme makinesinin olmayışı, çiftçilerimizi sıkıntıya sokuyordu.

Bizlerde kooperatif olarak, üyelerimize ve diğer vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak için bu makineyi almayı kararlaştırdık. Aldığımız bu mısır sılajı makinesi biçim zamanında seyyar olarak çitçilerimize cüzi bir fiyata kiralanacak. Böylelikle çiftçi sılajlık mısırını biçmek için zorluk çekmeyecek” dedi.

Kooperatif bünyesinde üretimini yaptıkları ve piyasada “Ahlat Tat Yoğurt” adıyla satılan yoğurtlarının devamlı bir şekilde üretimini sağlamak ve kışın elektriklerin düşük olmasından dolayı çıkabilecek aksaklıklar için 15 Milyar’a da bir jeneratör aldıklarını da kaydeden Başkan Ardıç, bu sayede devamlı bir üretim halinde olacaklarını belirtti. Kooperatif bünyesinde süt ve süt ürünlerine yönelik bir çalışma olduklarına da değinen Kooperatif Başkanı Mürsel Ardıç, bunun için DAKP kapsamında proje hazırladıklarını ve Aralık ayının 15’inden sonra bu konunun da netlik kazanacağını ifade etti.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 13:31:48
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 15:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?