1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ahlat'ın çehresini değiştirecek proje

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Van Gölü kıyısında yapılması düşünülen Sahil Yolu Projesi'nin hazırlıklarına başlandığını ifade ederek, projenin uygulanabilmesi için imar planı tadilatının gerekli olduğu söyledi.

Sahil Yolu Projesi'nin hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Kaymakam Avşar, projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayına sunulacağını söyledi. Projenin onaylanmasının ardından, Van Gölü'nün hiçbir köşesinde olmayan, projenin gerçekleşeceğini ifade eden Avşar, sahil yolunu trafiğe kapalı olacağını belirtti. Bisiklet parkurları, mesire yerleri ve parklarında bulunacağının altını çizen Avşar, projenin dünyaca ünlü Selçuklu Mezarlığı'na ulaşımı da kolaylaştıracağını vurguladı.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise Sahil Yolu Projesi'nin uygulanmasıyla birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini belirterek, imar uygulaması çalışmaları devam ettiğini kaydetti. Sahil yolunun araç trafiğine kapalı olacağını anlatan Gülmez, "Çok güzel bir proje hazırladık. İnşallah çok kısa bir zaman da biter. 6 bin 800 metre uzunluğundaki sahil yolunda, bisiklet yolları, yaya kaldırımları, mesire yerleri ve parklarla fevkalade bir proje hazırlıyoruz" dedi.

Bitlis'in Ahlat İlçesi, Kale Mahallesi'nden başlayacak olan Sahil Yolu Projesi, 85 hektarlık bir alan içerisinde yapılacak. 6 bin 800 metre uzunluğunda ve en az 20 metre genişliğinde olacağı da kaydedilen Sahil Yolu Projesi çerçevesinde, yol kenarına birçok sosyal amaçlı tesisinde yapılacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 11:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?