18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Ahlat'ta Ticaret ve Sanayi Odası

Ahlat'taki Sivil Toplum Örgütlerinin katılım ve destekleriyle ilk defa Ticaret ve Sanayi Odası kurma çalışmaları başlatıldı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gürbüz Gülsar, bölge ekonomisini canlandırmak, Tarım ve Hayvancılığı genişletmek, esnaf ve sanatkarlarımızı güçlendirmek ve buna bağlı olarak istihdam sağlamak için Ahlat'ta Ticaret ve Sanayi Odası açmayı planladıklarını belirtti.

Gülsar şöyle devam etti; " İlçemizde bulunan kurumlar, birlikler ve kooperatiflerin sayesinde ilçemiz ekonomisnin ticari alanda gelişip güçlendiği ap açık ortadadır. Bu kurumların istihdam alanı olan Ticaret ve Sanayi Odasının olmayışı büyük bir eksikliktir. Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un yardım ve destekleriyle açılması geç kalınmış bir kuruluşu ilçemizde faaliyete geçirmeye çalışacağız.

Bu sayede AB kriterleri doğrultusunda Sivil Toplum Örgütlerine verilen kredilerden, açılacak Ticaret ve Sanayi Odamız ve odamıza bağlı bulunan çiftçimiz, esnafımız, sanayicimiz ve iş adamlarımız da yararlanarak iş ve işlemlerini rahatlıkla yapabilecektir"dedi.

Açmayı düşündükleri Ticaret ve Sanayi Odasıyla Ahlat ve Adilcevaz’daki çiftçi, esnaf, sanayici ve iş adamlarına hizmet edeceklerini belirten Gürbüz Gülsar, “Bu konuda bizlere destek vererek, yardımlarını esirgemeyen Bitlis Ak Parti Milletvekilimiz Zeki Ergezen’e, Ahlat Kaymakamlığı’na ve Ahlat Belediye’sine teşekkür ediyoruz”dedi.

Özkan Olcay - Kentaheber / Ahlat
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:51:35
Güncelleme :31 Aralık 2005 Cumartesi 17:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?