16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediye kışa hazır

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu bölgesindeki belediyelere Maliye Bakanlığınca akaryakıt desteği sunulacağı bildirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, bu sene Uludağ’da Maliye Bakanıyla yapılan toplantıda ağır kış şartlarının yaşandığı doğu bölgelerindeki belediyelere karla mücadele için akaryakıt desteği sunulacağını kaydetti.

Başkan Gülmez, şunları söyledi: “Bu sene Uludağ’da Belediye Başkanları toplantısında, Doğu illerindeki Belediye Başkanları olarak, Maliye Bakanına Doğu Anadolu’da kar mücadelesi yapıldığını belirterek dolayısıyla karla mücadelede Belediyelere ağır bir yük geldiğini, bunun için Maliye Bakanlığınca Doğu Anadolu’daki Belediyelere karla mücadele için destek verilmesi gerektiğini söyledik.

Bunun sonucunda Maliye Bakanı’da bu konuyla ilgili Doğudaki Belediyelerden birer taahhütname istedi. Bizlerde nüfus yoğunluğuna göre ilçelere 20 ton, beldelere de 15 ton olmak üzere taahhütnameleri doldurup gönderdik. İnşallah bunun sonucunda karla mücadele çalışmalarında çalıştırılan araçlarda kullanmak için akaryakıt desteğini alacağız.”

Karla mücadele konusunda hazırlıklı olduklarına da değinen Gülmez, “Karla mücadele için bizim araç konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Greyderlerimiz ve diğer ekipmanlarımız faal durumdadır. Ayrıca Ahlat ve Adilcevaz’’ın ortak kullanması için bir kar savurma makinesi de verildi. Bu sayede Maliye Bakanlığınca verilecek akaryakıt desteğiyle de karla mücadele çalışmalarını en iyi şekilde yapırak yağış sonrası kapalı yol bırakmayacağız” dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:18:56
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 00:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?