24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bu sese ne zaman kulak vereceksiniz?

Ahlat'a 22 kilometre mesafedeki Serinbayır Köyünün sağlık evinin kapalı oluşu köy halkının sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Konum olarak ilçe merkezine uzak bulunan ayrıca Nemrut Dağı eteğinde bulunmasından dolayı kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı ulaşımda güçlü çeken köy halkı sağlık konusunda sıkıntılar çekiyor.

1993 yılında yapımı biten sağlık evlerinin faaliyete geçememesine bir anlam veremediklerini belirten köy halkı 12 yıldır kapalı bulunan sağlık evlerine gerekli sağlık personelinin atanmasını ve sağlık evlerinin bir an önce faaliyete geçmesini istediklerini söylediler.

Konum olarak köylerinin Nemrut Dağı eteğinde bulunmasında dolayı kış ayının çok yağışlı ve ağır geçtiğini belirten Köy Muhtarı Mehmet Ali Baysan ise şöyle konuştu:

 “Köyümüzün sağlık evinin yapımı 1993 senesinde tamamlandı fakat 12 yıldır bir sağlık personeli bile atanmadı. Köyümüz ilçe merkezine uzak olduğu için sıkıntılar çekiyoruz. Köy halkı maddi yetersizlikten dolayı hastalarını ilçe merkezindeki hastaneye ve sağlık evlerine götüremiyor. Kışın köy yolumuz genellikle kapalı oluyor. Acil hastalarımızı hastaneye yetiştiremiyoruz. Bunun yüzünden özellikle doğum sancısı çeken hastalarımızdan üçünü kan kaybından kaybettik. Bunlardan biride kendi kız kardeşim. 1995 yılının kış mevsiminde doğum sancısı tutan kız kardeşimi hastaneye ulaştırmaya çalıştık. Fakat kar yağışı nedeniyle doğum sancısı çeken hastamızı hastaneye kızaklarla götürmek isterken yolda kan kaybından kaybettik."

Bu konu için gerekli yerlere başvurduğunu da belirten Köy Muhtarı Mehmet Ali Baysan, Sağlık Bakanlığı’na da dilekçe yazdığını fakat bunun sonucunda bir cevap alamadığını belirterek yetkililerden bu konuda yardım istedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 15:20:37
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 15:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?