23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Fırıncı Ramazan telaşında

Ramazan ayına sayılı birkaç gün kala, ilçemizdeki fırıncıları Ramazan telaşı sardı. İlçemizde 40 yıldır fırıncılık yapan 54 yaşındaki Hamit Kalender, Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan birinin, ramazan pidesi olduğunu söyledi.

Ramazanda pişirilen pideleri en güzel şekilde vatandaşa sunmak için en kaliteli unu kullandıklarını, ve bu unu ramazandan birkaç gün önce deneyerek halkın beğenisine sunduklarını ifade eden Kalender Ramazan ayında fırıncılar olarak,gecelerini gündüzlerine katarak vatandaşın isteklerini yerine getirdiklerini,bundan da büyük zevk aldıklarını belirtti.

Hamit Kalender sözlerini şöyle sürdürdü;"Ramazan'a özel yaptığımız pidelerin en önemli unsuru 'tırnakçı' dır. Tırnakçı hem ekmek üzerinde dilimlere tırnak atarak ekmeğe estetik kazandırır hemde atılan tırnaklar ekmeğin iyi pişmesini sağlar. Ramazanda fırınların önünde uzayıp giden kuyruklar, buram buram kokan çörek otlu, susamlı çıtır pideler, ekmek sırası bekleyen yaşlılar, çocuklar ve uzun kuyruklar, yoğurduğumuz her hamurda, çıkardığımız her ekmekte aklımıza gelir. Bu manevi duyguyla Ramazanda ekmek pişirir ve ramazan kültürümüzü yaşatmaya çalışırız " dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 15:18:44
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 14:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?