17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gaziler günü Ahlat'ta da kutlandı

19 Eylül Gazileri Anma Günü, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde de kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenlere Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez'in yanı sıra gaziler, kamu görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende  bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Başçavuş Mustafa Yurtsever, yurt ve dünya barışının korunması amacıyla sürdürülen çabaları anlattı. Yurtsever "Bağımsızlık savaşımızda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve olağanüstü hal bölgemizde yapılan muharebelere katılan kahraman gazilerimizin gününü kutluyoruz. Başta en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, vatanı ve milleti için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Düzenlenen törenin ardından tebrikleri kabul eden gaziler, İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez'den destek beklediklerini belirtti. Gaziler adına dileklerini Başkan Gülmez'e anlatan gazi Musa Gürbüz, özelleştirilen şehir içi ulaşım hizmetlerinden yararlanamadıklarını ifade ederek, "Gaziler olarak başta şehir içi ulaşımdan ve içme suyundan indirimli ve ücretsiz yararlanma konusunda destek bekliyoruz" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ise, konuyu belediye meclisine getireceklerini vurgulayarak, "Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Onların menfaatleri yönünde elimizden geleni yapacağız" dedi. Törenin ardından, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar gazilere hükümet konağı bahçesinde çay ikram etti ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 17:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?